Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ιωάννης Λιούρας: Ένα μαυρελίτικο ποδοσφαιρικό ταλέντο στις ακαδημίες των μεγάλων ομάδων

Όταν ακούς ότι ένα μαυρελιτάκι  από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνει τα μυστικά του ποδοσφαίρου και καλλιεργεί το έμφυτο ταλέντο του στις ακαδημίες των μεγάλων ομάδων και μάλιστα αφήνοντας έντονα το στίγμα του σε κάθε περίπτωση σου κινεί την περιέργεια να μάθεις περισσότερα. 











Ο δεκαεξάχρονος Γιαννάκης , που οι περισσότεροι ίσως τον αναγνωρίζετε από τις επισκέψεις του τα καλοκαίρια στο χωριό μας, το 2005 σε ηλικία 12 ετών εγγράφεται στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα στο τμήμα παμπαίδων, στη συνέχεια αγωνίστηκε  στο τμήμα παίδων και στη μέση της περιόδου ως ένας από τους τέσσερις καλύτερους ταλαντούχους παίδες προωθήθηκε στο εφηβικό τμήμα  και μέχρι το τέλος του περασμένου έτους αγωνιζόταν βασικός με την ομάδα εφήβων στη θέση του αριστερού χαφ-εξτρέμ σημειώνοντας μάλιστα και σημαντική διάκριση καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Πειραιά στην κατηγορία που αγωνιζόταν. 























Εδώ και λίγο καιρό έχει αλλάξει πλέον στρατόπεδο και από του Ρέντη και τις ακαδημίες του Ολυμπιακού μετακόμισε στην Παιανία στις αντίστοιχες του Παναθηναϊκού ο οποίος έκανε πρόταση και τον απέκτησε  με μεταγραφή. Στον ΠΑΟ αγωνίζεται επίσης στην εφηβική ομάδα Κ17, με κάποιες συμμετοχές και στην ομάδα των νέων.















Σε επικοινωνία που είχα μαζί του ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η λατρεία του για το Μαυρέλι, το πόσο υπερήφανος είναι για την καταγωγή του και το όνειρό του να μπορέσει κάποτε να μείνει μόνιμα στο χωριό, ή έστω κάπου κοντά για να μπορεί να το επισκέπτεται όποτε θέλει.













Ευχή μας είναι να μπορέσει σύντομα να αγωνιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες, να καταξιωθεί και να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί και να τον καμαρώνουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου