Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Εγκαίνια του Μνημείου Πεσόντων Μαυρελιτών

    Την Κυριακή ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου επιβλητικού μνημείου πεσόντων Μαυρελιτών που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.

       Το μνημείο αυτό κατασκευάστηκε με την ευγενική και απλόχερη χορηγία δύο συντοπιτών μας του Γιώργου Χρυσάκη που οραματίστηκε και υλοποίησε το κυρίως μνημείο και του Ηλία Στεργίου που χρηματοδότησε την.......

κατασκευή του πετρόκτιστου περίγυρου του μνημείου αλλά και την αμέριστη και ουσιαστική βοήθεια του Δήμου Τυμφαίων και του Συλλόγου Απανταχού Μαυρελιτών.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με αγιασμό, την ανάγνωση των ονομάτων των πεσόντων Μαυρελιτών, την ανάκρουση του Εθνικού μας Υμνου και την τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Στη συνέχεια οι δύο χορηγοί με τον Δήμαρχο Τυμφαίων κ. Κουφοχρήστο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μαυρελιτών κ. Νίκο Γκουζιώτη έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον κ. Γιώργο Χρυσάκη.

Οι παραπάνω με σύντομους χαιρετισμούς αναφέρθηκαν στο ιστορικό της κατασκευής του μνημείου και τιμήθηκαν από τον Σύλλογο Μαυρελιτών με αναμνηστικές πλακέτες 

Σύντομα το μνημείο θα φωταγωγηθεί δίνοντας έτσι άλλη όψη και στην είσοδο του χωριού αλλά και κάνοντάς το ορατό τις νυχτερινές ώρες  .

Ακολουθούν ΒΙΝΤΕΟ και  φωτογραφίες

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



(κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

























































































 







































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου