Αρκετά χρόνια πριν, τότε που το χωριό μας έσφιζε από ζωή και κάθε οικογένεια εξέθρεφε το δικό της "γκουτσινούλι" για να το σφάξει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, οι παρασκευή τσιγαρίδων ήταν απαραίτητο μέρος του όλου τελετουργικού.
Παρασκευάζονται από το λίπος του γουρουνιού και αν ο μάγειρας ...κατέχει το αντικείμενο, είναι καταπληκτικές!!
Η φωτογραφία είναι από την εκδήλωση της "Γουρνοχαράς" που πραγματοποίησε την ημέρα των Φώτων ο Πολιτιστικός Σύλλογος της συνοικίας Αγία Τριάδα Τρικάλων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου